Van stagiaire naar medewerker, in gesprek met Joyce Reimink

12 december 2019leestijd 3 minutendoor Monique

Joyce Reimink liep in 2013 stage bij Frontis, als onderdeel van haar studie Marketing en Communicatie aan het Graafschap College in Doetinchem. Zo’n 6,5 jaar later keert ze terug… als HR-medewerker! Hoe dat zo?

Over de stage... toen

Joyce: “Mijn stage bij Frontis was mijn eerste stage, bij een écht bedrijf. Ik vond het spannend, maar voelde me al snel op mijn gemak binnen het jonge team van Frontis. De 20 weken vlogen voorbij! Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad. Zo schreef ik artikelen voor het intranet, maakte tekstjes voor social media en stelde een social media beleid op. Deze werkzaamheden werden afgewisseld met echte stageklusjes, zoals snacks en broodjes halen op vrijdag, haha”.

De volgende stap... nu

Joyce kiest, na het afronden van de opleiding Marketing en Communicatie in 2015, voor een andere richting. “Ik ontdekte dat ik juist de menselijke aspecten binnen een bedrijf interessant vind. Mensen motiveren, coachen en in hun kracht zetten”. Daarom ging ze verder met de studie Human Resource Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Vanuit die studie volgt ze nu de minor ‘Start-up yourself together’, waarin ze zich verder specialiseert op het gebied van coaching. Deze minor van een half jaar volgt ze wekelijks in Enschede, waarna ze gaat afstuderen. 

De ‘stoute schoenen’ aantrekken

“In de tussentijd wilde ik alvast wat meer ervaring opdoen binnen het HR-vakgebied, kijken wat voor soort organisatie bij mij past. In de zomer heb ik bij een zorgorganisatie op de HR-afdeling gewerkt, nu wilde ik voor een commerciële organisatie gaan. Aan mijn tijd bij Frontis heb ik leuke herinneringen, dus ging ik op frontis.nl zoeken naar en geschikte vacature… die was er niet! Maar ik trok de ‘stoute schoenen’ aan en belde om te kijken wat er mogelijk was. Bleek er wel ruimte te zijn voor HR-ondersteuning! Toen ben ik met Inge gaan sparren over de mogelijkheden en nu zit ik hier 🙂”. 

Bijdragen aan professionalisering

De rol van HR binnen organisaties wordt steeds belangrijker; ook bij Frontis. Zeker gezien de groei die we de afgelopen jaren doormaakten en de continue stroom aan vacatures en stageplaatsen die inherent daaraan is, wilden we op HR-gebied een professionaliseringsslag maken met iemand die hier focus voor heeft. Een hele welkome match dus! 

In de eerste periode is er al veel werk verzet: van het structureren van de HR-administratie en werving-  en selectiekanalen, het opstellen van selectieprocedures, introductieprocedures en het verwerken van overuren en verlofaanvragen. Ook was ze samen met een aantal collega’s aanwezig op De Achterhoekse Talententuin waar ze namens Frontis studenten/starters enthousiast maakte over ons vakgebied en Frontis als werkgever, om zo ook onze zichtbaarheid hiermee te vergroten. En ondertussen bereidt Joyce zich voor op haar afstudeeropdracht die ze waarschijnlijk ook binnen Frontis gaat uitvoeren. 

Over solliciteren en de ‘klik’

Joyce: “Frontis een jong bedrijf met een open bedrijfscultuur en een betrokken team waarin mensen zich goed voelen. Dat is belangrijk, je brengt immers meer tijd door op je werk dan thuis!” In de sollicitatiefase bij Frontis is de ‘klik’ met de kandidaat daarom ook minstens zo belangrijk. "Natuurlijk zijn skills belangrijk, maar ze zijn ook te leren, een klik is iets wat er is, of niet". 

Ben je van plan om te solliciteren bij Frontis (zie vacatures), dan weet je alvast wat je kunt verwachten 😉 en kom je Joyce vast nog tegen!

MoniqueProjectmanager/MarCom
De updates van Monique en onze andere specialisten in je mailbox ontvangen?

Hoi, ik ben
en ik ontvang jullie nieuwsbrief met updates graag op