Case: Sensire

Onboarding app

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg. Samen met Sensire werkt Frontis dagelijks aan de invulling van de digitale strategie volgens een roadmap. Nieuwste resultaat vanuit deze samenwerking: een onboarding app!

Kenmerken

  • Werkt samen met Frontis sinds 2011
  • Actief en innovatief in de zorg
  • App gelanceerd in 2020
  • Voor (nieuwe) medewerkers

Uitdaging

De vraag naar zorgmedewerkers is groot. Des te belangrijker is het om (nieuwe) medewerkers aan boord te houden. In het onboarding proces van Sensire waren nog stappen te zetten; dit verliep niet gestructureerd genoeg én het percentage nieuwe medewerkers dat na een aantal maanden weer vertrok was te groot. Nieuwe medewerkers moeten al voordat ze beginnen op een leuke manier aan de hand worden genomen en op een zo eenvoudig mogelijke manier alle benodigde informatie en documenten aanleveren bij de personeelsadministratie, maar ook alle informatie en veelgestelde vragen moeten centraal voor hen beschikbaar zijn.

Oplossing

In een handige onboarding app (PWA) worden nieuwe medewerkers stapsgewijs meegenomen in de eerste 100 dagen vanaf het moment dat ze zijn aangenomen bij Sensire. Administratieve acties (kopie legitimatie, aanleveren persoonlijke gegevens) worden allemaal via de app afgehandeld en komen bij de personeelsadministratie op de juiste plek binnen. Op een speelse manier maken medewerkers alvast kennis met Sensire en worden zij wegwijs gemaakt zodat ze vol goede moed kunnen beginnen aan hun nieuwe baan. 

Resultaat

Het onboardingproces verloopt gestroomlijnd en medewerkers krijgen meteen een positieve indruk van de organisatie. De kans dat zij binnen 100 dagen weer vertrekken wordt hiermee verkleind.

53%

meer efficiëntie in onboarding

27%

minder afhakers binnen 100 dagen

110%

meer enthousiaste medewerkers

Ben je benieuwd hoe een app jouw processen kan stroomlijnen?

Hoi, ik ben
en ik wil graag dat jullie experts meedenken!

Start een project