Scroll
naar Cases

Strategische samenwerking in de digitale transformatie

Bronkhorst
20% meer bezoeken
18% toename van het aantal gebruikers
35% toename van de sessieduur per bezoek

Bronkhorst ontwikkelt en fabriceert slimme, duurzame instrumenten voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming binnen tal van branches. Het bedrijf heeft wereldwijd vestigingen, telt in totaal zo'n 500 medewerkers en kent een zeer dynamisch en innovatief karakter. Een typisch voorbeeld van én voor de Achterhoekse Smart Industry.

Kenmerken
  • Werkt samen met Frontis sinds 2016
  • Actief in de maakindustrie
  • Gelanceerd in 2018
  • Voor bedrijven en distributeurs

Samenwerking

In 2016 zijn Bronkhorst en Frontis een strategisch partnership aangegaan om invulling te geven aan de verregaande digitale ambities van het bedrijf. De specialisten van Frontis en Bronkhorst werken intensief samen om de verdere digitale transformatie van Bronkhorst gefaseerd vorm te geven. Frontis heeft hiervoor een dedicated Bronkhorst-team geformeerd met designers, front- en back-end developers, digital marketeers en een projectmanager, waardoor Bronkhorst full-service ondersteuning wordt geboden.

Uniforme online identiteit

Op basis van zorgvuldige onderzoeken en analyses heeft Frontis als eerste stap de behoeften van de (potentiële) bezoekers in kaart gebracht. Aansluitend is er een uniforme online identiteit ontwikkeld. Hierna (medio 2017) zijn we begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe corporate website. Op de website worden onder andere de producten van Bronkhorst op basis van een duidelijke productstructuur en een -filtering gepresenteerd. Daarnaast wordt er uitgebreid kennis gedeeld in de vorm van blogs en ‘application notes’. Via het distributeursoverzicht zijn alle verkoopkantoren over de wereld te vinden.

Intelligente productfiltering

Niet alleen kunnen bezoekers met behulp van de filters een verfijnde keuze maken. De intelligente filters kunnen specialistische eenheden omrekenen om tot een relevant resultaat te komen. Vervolgens kunnen zij vanuit een product eenvoudig een demo of offerte aanvragen.

Kentico Predictive search

De website van Bronkhorst is doorzoekbaar middels Kentico Predictive Search waarmee zoektermen vanaf 4 tekens worden aangevuld om doeltreffende zoekopdrachten te kunnen doen door de gehele website.

Volgende stappen

De succesvolle lancering van de nieuwe corporate website was de eerste stap in de intensieve samenwerking. Op basis van een agile werkwijze wordt er hard gewerkt aan volgende stappen in de digitale transformatie. Om klanten en distributeurs van Bronkhorst beter en efficiënter te kunnen bedienen, ontwikkelen we een praktisch bestelportal voor distributeurs waarin producten eenvoudig en snel online besteld kunnen worden. Deze orders worden direct het ERP-systeem ingeschoten. Ook werken we aan een hoogwaardig klantenportal waarmee zowel medewerkers als distributeurs en eindgebruikers op eenvoudige wijze waardevolle informatie kunnen raadplegen. Ook dit portal is geïntegreerd met primaire systemen en andere Bronkhorst applicaties. Een andere stap is om de corporate website meertalig uit te rollen, waarbij websites van de dochterkantoren worden geïntegreerd.

Verder werken we aan het digitaliseren van het RMA (retouren) proces. Hiermee zullen de klanten beter en sneller worden geholpen en maakt Bronkhorst een flinke efficiëntieslag. Ook de recruitment website zal volledig worden vernieuwd.

Resultaten

Deze nieuwe website van Bronkhorst High is gelanceerd op 10 januari 2018. De website maakte direct een vliegende start met onder andere een flinke toename van bezoekers uit de hele wereld. Zie hier de eerste cijfers:

"Frontis volgt onze ideeën snel op met het vertrouwen dat we er samen wel uitkomen"

Ik heb Frontis leren kennen als een flexibele, competente, leuke club mensen die bereid is om goed met je mee te denken. Ook als er verschuivingen zijn in prioriteiten of als er opgeschaald moet worden omdat Bronkhorst heel snel een bepaalde richting op wil, volgt Frontis dit op in het vertrouwen dat we er samen wel uitkomen. Dit is een typisch voorbeeld van hoe een strategische samenwerking zou moeten werken voor beide partijen. Ik zie dan ook met vertrouwen een mooie digitale toekomst met Frontis tegemoet.

Robert den Besten
Robert den Besten Chief Digital officer Bronkhorst High-Tech