Scroll
naar Cases

Stijlvolle website met e-commerce intergratie en PDM-koppeling

Arco
Online verkoop
150% organische groei
6,4% conversieratio
02:30+ sessieduur

Arco is een meubelfabriek in Winterswijk. Al ruim een eeuw doen ze waar ze goed in zijn: tafels maken waar je eindeloos aan kunt tafelen. Ook ontwikkelt Arco de producten die bij tafels horen, zoals stoelen, kasten, kleinmeubilair en woonaccessoires. Alle meubelen worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen.

Kenmerken
  • Werkt samen met Frontis sinds 2006
  • Actief in de creatieve maakindustrie
  • Webshop gelanceerd in 2020
  • Voor consumenten, architecten en dealers

Uitdaging

Een moderne website met e-commerce integratie waarmee de verschillende doelgroepen meegenomen worden in 'de Arco beleving'. Veel (bewegend) beeld en een look & feel waar 'het nieuwe vakmanschap' duidelijk naar voren komt. Want, voor een bedrijf dat designmeubelen maakt, is het ontwerp natuurlijk ook van groot belang! 

De techniek achter de voorgaande website van Arco ging al wat jaartjes mee en deze was daardoor behoorlijk achterhaald. En dat was tegelijkertijd voor bezoekers én contentbeheerders niet zo gebruiksvriendelijk. 

Oplossing


Online vindbaar voor de juiste doelgroepen

Ons onderzoek naar de doelgroepen (en bijbehorende zoekwoorden) vormt het uitgangspunt van de sitestructuur en legt daarmee een stevig fundament voor de hele website. Niet alleen draagt de structuur bij aan een goede organische vindbaarheid; websitebezoekers ontdekken in één oogopslag het unieke aanbod van Arco. Zij zijn slechts één muisklik verwijderd van alle collecties en bijbehorende producten.

De tekstuele content biedt per pagina inzicht in de mogelijkheden bij Arco en is tegelijkertijd -op basis van ons advies- geoptimaliseerd voor zoekmachines. Sinds de livegang zien we een stijging van het verkeer naar de website. Het organische verkeer laat een verdubbeling zien en ook vanuit andere kanalen worden meer sessies gemeten dan in het jaar ervoor.

Daarnaast is het Google Analytics-account volledig geüpdatet om data te bundelen en websiteresultaten correct te monitoren. Zo meten we diverse micro- en marcoconversies (van nieuwsbriefaanmeldingen tot en met bestellingen en offerteaanvragen) waarop marketeers sturen in campagnes.

Stijlvol ontwerp

We vertaalden de filosofie die Arco in het ontwerp van hun meubelstukken hanteert naar een stijlvol website ontwerp, waarin het sprekende beeldmateriaal van Arco perfect tot zijn recht komt. Met de overzichtelijke sitestructuur zijn er logische ingangen gecreëerd voor consumenten, architecten en dealers.

Umbraco & Ucommerce

Umbraco CMS is gebruikt als basis voor de meertalige website. Hiermee heeft Arco volop vrijheid qua contentbeheer voor de verschillende talen (NL, DE, EN en Internationaal). Binnen het CMS is Ucommerce geïntegreerd; een e-commerce platform dat draait op onder andere het Umbraco CMS, waardoor de content goed gecombineerd kan worden met het webshopgedeelte. Arco is één van de eerste websites met de nieuwste versie van Ucommerce! Dankzij de Ucommerce integratie kunnen bezoekers refurbished producten, samples, accessoires en service artikelen eenvoudig online bestellen via de geïntegreerde webshop.

Koppeling met Product Data Management systeem (PDM)

De meubelstukken die Arco ontwikkelt, zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua maat, materiaal en afwerking. Al deze opties kun je bekijken op de product detailpagina's. Bezoekers kunnen zich hier al goed oriënteren in de mogelijkheden. De gewenste uitvoering kan uiteindelijk besteld worden via het dichtstbijzijnde Arco verkooppunt.

De productinformatie (Maatvoering, Eco Paspoort, Materialen en Downloads) die je vindt op de product detailpagina's komt rechtstreeks uit het SOLIDWORKS Product Data Management systeem (PDM) van Arco. Dankzij deze PDM-koppeling kan Arco altijd werken vanuit een centrale bron. Dit scheelt veel tijd qua onderhoud en is ook nog eens minder foutgevoelig. Voor de realisatie van deze PDM-koppeling hebben we onze expertise gebundeld met de expertise van CAD2M, strategisch partner van de SOLIDWORKS software.

Resultaat

Deze website met e-commerce integratie is gelanceerd op 29 september 2020. De resultaten na een half jaar zie je hieronder!

Bekijk het resultaat op: www.arco.nl

"Onze website haalt veel van haar data uit het PDM-systeem. Zo hebben we minder werk en minder kans op fouten. Hoe fijn is dat!"

Onze website was duidelijk toe aan vernieuwing. Aan de voorkant zag het er nog wel aardig uit, maar met name de achterkant was sterk verouderd. Vormgeving is voor ons - als bedrijf dat meubels ontwerpt, ontwikkelt en produceert - natuurlijk van groot belang. De ontwerpfase van dit traject heeft dan ook veel tijd in beslag genomen, maar we zijn mega trots op het resultaat. Niet alleen ziet de website er super strak uit, hij is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk opgezet. Daarnaast was er intern behoefte aan één database. We kozen voor het PDM-systeem. Onze website haalt veel van haar data uit dit systeem. Zo hebben we minder werk en minder kans op fouten. Hoe fijn is dat! We kijken terug op een intensief traject, maar vooral ook op een fijne samenwerking.

Nikki Brandenburg
Nikki Brandenburg Marketing en Communicatie bij Arco