Case: Hertalan

43% stijging van organisch verkeer via Google

Hertalan is fabrikant van hoogwaardige EPDM daksystemen. Als productmarktcombinatie van Carlisle Construction Materials (CCM) Europe maakt het bedrijf deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Carlisle Companies inc. concern. Zij bedienen de Europese markt vanuit productievestigingen in Kampen en Roemenië.

Kenmerken

  • Werkt samen met  Frontis sinds 2013
  • Actief in de bouwsector
  • Nederland, Duitsland en UK als doelgebied
  • Architecten, dakdekkers, bestekschrijvers, particulieren en aannemers als doelgroepen

Uitdaging

De samenwerking tussen Hertalan en Frontis begon in 2013 met de ontwikkeling van diverse websites en de inzet van en ondersteuning bij digital marketing. Het doel was om de zichtbaarheid te verbeteren en het aantal (kwalitatieve) websitebezoekers te laten toenemen. Nu bijna 6 jaar later is de samenwerking uitgegroeid tot een full-service partnership en onlangs kon er op SEO-vlak een mooi hoogtepunt worden gevierd!

Oplossing

Zoekwoordenanalyse en onpage optimalisatie

Het uitvoeren van een uitgebreide zoekwoordenanalyse was in 2013 het startpunt. Hierbij is geanalyseerd welke informatie gebruikers zoeken rondom het thema EPDM. We brachten relevante zoekwoorden, zoekvolumes, concurrentie en ranking van de website in kaart. 

De content op de oude website was nog niet geoptimaliseerd voor organische vindbaarheid, dus één van de grootste uitdagingen was om met de beschikbare middelen content te verbeteren en nieuwe content te creëren. Omdat we zagen dat de zoekintentie vaak een informatief karakter had, is er een kenniscentrum met tekstuele content én handige video’s aan de website toegevoegd. Deze kennisbank speelt een belangrijke, centrale rol bij het optimaliseren van de vindbaarheid.

Techniek en populariteit

Naast onpage factoren speelt de techniek en populariteit een belangrijke rol bij SEO. Mede door tal van Google-algoritme updates hebben we hier de afgelopen jaren met veel uitdagingen te maken gehad. Maar door o.a. SEO audits uit te voeren en analyses te doen hebben we veel knelpunten kunnen identificeren en optimalisaties kunnen uitvoeren. 

2018: top-3 posities in Google 

Door de jaren heen is de organische zichtbaarheid en vindbaarheid steeds verder verbeterd. In oktober 2018 resulteerde dit in top-3 posities voor de focuszoekwoorden! 

SEO ranking Hertalan

Resultaat

Sinds de start van zoekmachine optimalisatie is de zichtbaarheid en vindbaarheid structureel toegenomen. Het resultaat anno 2018 is dat het aantal organische bezoekers voor de Nederlandse website met 43% is toegenomen! Ook in Duitsland en Verenigd Koninkrijk zijn we met optimalisaties bezig en behalen we mooie resultaten. 

Full-service digital marketing partnership

De samenwerking met Hertalan startte met een SEO campagne, maar is inmiddels uitgegroeid naar een echte full-service digital marketing partnership om de ambities van Hertalan waar te maken. Zo hebben we Google Ads (SEA) campagnes opgezet, verbeteren we de conversie ratio's, ontwikkelen we content, stellen we digital marketing rapportages op en geven we regelmatig workshops om kennis over te dragen.

43%

stijging organisch verkeer via Google

75%

zichtbaarheid in Google toegenomen

4%

gemiddelde CTR in Google

Ben je benieuwd welke resultaten we voor jou kunnen behalen?

Hoi, ik ben
en ik wil graag dat jullie experts meedenken!

Start een project