Case: Scheffer Keukens

237% stijging van organisch verkeer met nieuwe website/webshop

Scheffer Keukens levert al jaren droomkeukens op maat met vele mogelijkheden qua uitstraling, indeling en apparatuur. In de sfeervolle showroom in Zelhem, maar inmiddels vind je ook op hun nieuwe website/webshop volop inspiratie.

Kenmerken

  • Werkt samen met Frontis sinds 2018
  • Website/webshop gelanceerd in 2019
  • Voor particulieren

Uitdaging

De website van Scheffer Keukens was verouderd. Voor een nieuwe website had Scheffer een helder toekomstbeeld: een website en webshop in één, met volop keukeninspiratie, waar de mogelijkheden volledig gepresenteerd kunnen worden en keukenapparatuur direct online besteld kan worden. Dit betekende een uitgebreid traject en dus werd er in de tussentijd een tijdelijke website gelanceerd om de verouderde website alvast te vervangen en hiermee betere data te verzamelen die als input diende voor de nieuwe website.

Oplossing

We ontwikkelden een website en webshop in één binnen Kentico EMS. De data-analyses van de tijdelijke website, in combinatie met de vernieuwde huisstijl van Scheffer vertaalden we naar een fris design. 

Keukencollectie

Mensen hebben vaak niet door wat er allemaal mogelijk is qua keuken. Uitstraling, apparatuur, werkbladen, fronten, handgrepen: je stelt je keuken zelf samen. Om je op weg te helpen zijn er een aantal keukencollecties gedefinieerd;  Design, Greeploos, Landelijk, Modern en Trendy. Op deze landingspagina's krijg je een goed beeld van de stijlen en de mogelijkheden; super handig als je je wilt oriënteren op een nieuwe keuken!

Webshop koppelingen van en naar PIM en ERP

Apparaten, fronten en werkbladen staan bij Scheffer Keukens geregistreerd in een Product Information Management systeem (PIM). Om deze producten, producteigenschappen en voorraden direct te kunnen tonen binnen de webshop, hebben we in samenwerking met de IT-afdeling van Scheffer een koppeling gemaakt. Producten worden dagelijks gesynchroniseerd en ook orders vanuit de webshop worden in hun Enterprise Resource Planning systeem (ERP) ingeschoten. Via Azure Search zijn er filters ingericht om op basis van producteigenschappen snel bij het gewenste product uit te komen. 

Verzendkosten berekenen

Scheffer Keukens levert haar producten in heel Nederland. De verzendkosten worden berekend op basis van postcodegebieden. Hiervoor is een slim stukje maatwerk gerealiseerd die op moment dat je jouw postcode invult de juiste verzendkosten ophaalt.

Marketing automation

Voor een optimale websitebeleving past Scheffer Keukens marketing automation toe met behulp van Kentico EMS. Dit is de online marketing oplossing binnen Kentico CMS, met uitgebreide mogelijkheden zoals contact management, content personalisatie en marketing automation. Zo wordt er nu bijvoorbeeld na verloop van tijd automatisch een mail verstuurd als iemand producten in de winkelwagen plaatst, maar niet afrekent. 

Content ondersteuning

Parallel aan het ontwikkelproces van de website heeft Frontis ondersteund met zowel het vullen van de website als het schrijven van SEO-vriendelijke content voor onder andere de blogpagina en de FAQ-pagina. Scheffer Keukens leverde hiervoor input, Lonneke vertaalde dit naar aansprekende teksten.

Resultaat

De nieuwe website/webshop van Scheffer Keukens is gelanceerd in april 2019 en levert al mooie resultaten op! Ondertussen worden continu kleine optimalisaties gedaan en worden er plannen gemaakt voor uitbreiding van de website/webshop met een monteursportaal en verdere ondersteuning qua online marketing.

Bekijk het resultaat op: www.schefferkeukens.nl

237%

Stijging van organisch verkeer

69%

Toename in kwaliteit van bezoekers

33%

meer showroombezoeken per week

“Hier komt een quote”

Tonny Jansen
eigenaar Scheffer Keukens
Wil je ook digitale stappen zetten zoals Scheffer Keukens?

Hoi, ik ben
en ik wil graag dat jullie experts meedenken!

Start een project