Scroll

Test jouw digitale oplossing(en) in ons UX Lab!

Frontis heeft een 'UX Lab' om usability onderzoek te kunnen doen. Bij een usability (ook wel user experience of UX) onderzoek toetsen we de gebruiksvriendelijkheid van specifieke onderdelen binnen een online platform op verschillende apparaten bij een groep testpersonen.

Op deze manier krijgen we snel inzicht in hoe gebruikers een online platform gebruiken en antwoord op vragen als:  

  • Vinden bezoekers wat ze zoeken?  
  • Snappen ze wat er staat?  
  • Waar lopen ze vast?  
  • Waarom haken ze af?

Hoe werkt het? 

Frontis beschikt over een eigen UX Lab, met een testruimte, observatieruimte en benodigde software om de test af te kunnen nemen.

We voeren het usability onderzoek uit middels het ‘think aloud principe’. Dat betekent dat we de testpersonen vragen om bij het uitvoeren van de opdrachten hardop te praten en hun gedachten te delen. We registreren hiermee niet alleen het gedrag, maar ook gedachten en gezichtsuitdrukkingen. Doordat de testpersonen actief hun keuzes en bezwaren toelichten, ontstaat veel inzicht in de knelpunten van het online platform en welke oplossingen mogelijk zijn. 

Een usability onderzoek met 5 participanten geeft al inzicht in minimaal 80% van de mogelijke knelpunten binnen dat specifieke onderdeel van jouw online platform. 

Meer informatie?

Ben je benieuwd wat usability onderzoek voor jou kan betekenen? Of lijkt het je leuk om deel te nemen aan een gebruikersonderzoek? Ook dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op!