#gomike: wordt ‘onze’ Mike Europees Kampioen Web Development?

21 september 2018leestijd 2 minutendoor Monique

UPDATE (5-10-2018) Heeft Mike zijn doel bereikt?

7e van de wereld in de categorie Web Development: dat is een titel om trots op te zijn! Met een ervaring rijker én de 'Medal of Excellence' die hij zichzelf als doel had gesteld is Mike terug uit Budapest: "Ik heb alles eruitgehaald wat erin zit", zegt hij trots. Je snapt dat Mike bij Frontis werd onthaald met slingers en taart. Een super prestatie!

---

Wie ons volgt via social media heeft het misschien voorbij zien komen: stagiair Mike Beskers uit Lichtenvoorde werd in het voorjaar Nederlands Kampioen Web Development bij Skills The Finals. Hiermee bemachtigde hij een ticket naar Budapest, waar hij in de week van 24-28 september gaat strijden om de titel ‘Europees Kampioen Web Development’ op de EuroSkills (EK voor beroepen) 2018.

Wedstrijdopdrachten van voorgaande jaren maken, oefeningen van coaches uitvoeren, Mike trainde de afgelopen maanden naast zijn stage bij Frontis bijna 400 uur (and counting!) om zich goed voor te bereiden. Ook ging hij in augustus 2 weken naar China met zijn coach Wouter om de Chinese studenten daar voor te bereiden op de WorldSkills competitie van China. Een mooie ervaring! Mike: “Omdat ik straks in Budapest geen internet kan gebruiken moest ik ook alle programmeertalen uit mijn hoofd leren”. Echte topsport dus! Wat de uiteindelijke opdracht volgende week is, hoort hij kort voor aanvang van de wedstrijd, maar gezien de voorbereidingen heeft Mike er het volste vertrouwen in. Wij ook!

Maandag 24 september vertrekt hij met 30 deelnemers van TeamNL voor 27 vakwedstrijden naar Budapest. Vanaf woensdag 26 september begint de strijd tussen zo’n 530 deelnemers uit 28 landen in 34 beroepen voor een plek op het erepodium. De wedstrijd in de categorie ‘Web Development’ bestaat uit 3 delen: front-end, back-end en CMS. 

Mike: "Ik zou het heel mooi vinden om de ‘Medal of Excellence’ te kunnen halen. Dan heb je bovengemiddeld gepresteerd. Dat is mijn doel! Goud zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn!”

Zaterdag 29 september wordt bekend hoever hij met zijn skills is gekomen. Wij zijn nu al trots op Mike en wensen hem heel veel succes volgende week! Duim je met ons mee?

Volg het avontuur van Mike richting de EuroSkills 2018 👉 @MikeTeamNL

Maak kennis met TeamNL:

MoniqueProjectmanager/MarCom
Meer dan 600 personen ontvangen onze nieuwsbrief met updates, wil jij dit ook?

Hoi, ik ben
en ik ontvang jullie nieuwsbrief met updates graag op