Menu
Waterkracht - Website én webshop in KenticoSensire - Sociaal Netwerk App
WILA

B2B webshop

Frontis heeft voor WILA een B2B webshop ontwikkeld, geschikt voor klanten én distributeurs. In deze webshop handelt WILA de bestellingen rechtstreeks af zonder dat het indirecte verkoopkanaal buitenspel komt te staan. 

webshop.wila.nl
WILA

Werken vanuit Smart Industry principes

WILA is een wereldwijd opererende machinefabrikant die al meer dan 80 jaar toonaangevend kantpers gereedschap en accessoires levert, voor zowel bouwers als gebruikers. De WILA buigtechnologie is te vinden in tal van dagelijks gebruikte producten, denk aan liften, keukens en roltrappen. WILA streeft naar een intensievere relatie met distributeurs én klanten en heeft hier met de nieuwe B2B webshop volop rekening mee gehouden. Bovendien sluit het e-commercemodel perfect aan bij de ontwikkelingen binnen Smart Industry/Industrie 4.0. De gehele keten, van eindgebruiker tot productieproces kan volledig gedigitaliseerd en papierloos worden uitgevoerd. 

WILA:
"Wij gaan niet op de stoel van de distributeur zitten.
Die heeft namelijk altijd toegevoegde waarde in de aftersales."

Tijdsbesparing door koppelingen met ERP

In de nieuwe webshop van WILA kunnen klanten en distributeurs eenvoudig het complete assortiment van WILA zien. Frontis heeft een koppeling gebouwd met het ERP-systeem van WILA waardoor dit assortiment automatisch actueel wordt gehouden. Voor WILA betekent dit dat nieuw assortiment eenvoudig en centraal toegevoegd/bijgewerkt kan worden vanuit het ERP-systeem.

Als klant kun je in de webshop een offerte aanvraag of bestelling plaatsen, waarbij er ook in dit proces koppelingen zijn met het ERP-systeem. Zo heb je realtime inzicht in de levertijd van de producten, eerder gekozen afleveradressen etc. Zo kan men ook eenvoudig herhaalbestellingen doen. De volledige afhandeling van de order is door WILA geautomatiseerd, waardoor er geen papier meer aan te pas komt en de order snel op plaats van bestemming kan zijn.

WILA
WILA
WILA

Overzicht van facturen, offertes en opdrachten

Zowel de klant als distributeur heeft een compleet beeld van al zijn/haar facturen, offertes en opdrachten in de webshop. Ook niet-webshopaanvragen zijn beschikbaar in de webshop, dankzij de koppeling met het ERP-systeem van WILA. 

Unieke promotietool

Distributeurs, door WILA Authorized service partners genoemd, hebben de mogelijkheid promotiecodes en kortingvouchers te beheren in de webshop. Hiermee is er in de webshop een unieke promotietool beschikbaar, die gekoppeld is aan het ERP-systeem, zodat WILA hier controle op kan uitoefenen.

Wij werkten mee aan dit project
Remco
Remco
George
George
Rik
Rik
Tim
Tim
Kevin
Kevin
Kevin
Kevin
Marco Willemsen is adviseur
van WILA en vertelt
je graag meer!
Marco Willemsen