Menu
De Twee Bruggen - Nieuwe website met boekingsstraatLandleven - Stijlvolle nieuwe website in Kentico
Van Raam

Van Raam - Meertalige website en partnerportal

We ontwikkelden een meertalige website en partnerportal in Kentico voor Van Raam, wereldwijde marktleider in aangepaste fietsen. De website en het partnerportal zijn in 4 talen uitgerold.

www.vanraam.com/nl-nl
Van Raam

Alle informatie over aangepaste fietsen bij de hand

Het assortiment aangepaste fietsen van Van Raam staat centraal op de website. Er is veel aandacht besteed aan de productpagina's, waar alle benodigde informatie samenkomt. Zo kun je daar foto's en video's bekijken van het betreffende model, technische specificaties inzien en ook de bijbehorende documentatie downloaden. Daarnaast zijn deze pagina's heel conversiegericht ontworpen, zodat gebruikers eenvoudig een gratis proefrit kunnen aanvragen of naar een dealer op zoek kunnen gaan.

Gebruikers kunnen ook eenvoudig hun ervaring via de website delen door een foto met korte toelichting in te sturen. Kentico maakt vervolgens automatisch een pagina aan in een vast stramien en mailt Van Raam dat er een nieuwe gebruikerservaring klaarstaat. Van Raam hoeft het bericht alleen nog maar te controleren en bij goedkeuring wordt de pagina direct gepubliceerd.

Via de FAQ-pagina kan men eenvoudig de veelgestelde vragen raadplegen. Ook de intelligente zoekfunctie die nieuws, producten en content onderscheid, brengt bezoekers snel naar de gewenste pagina. 

Van Raam
Van Raam

Dealerdatabase

Van Raam heeft wereldwijd verschillende soorten dealers waar de modellen verkrijgbaar zijn. Om je dichtstbijzijnde dealer te vinden kun je op de pagina 'Dealers' zoeken op postcode, plaats en of land, tegelijkertijd of afzonderlijk van elkaar. De resultaten worden zowel in een kaart als een lijst weergegeven. Met verschillende kleuren pointers wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten dealers. Voor deze dealermodule is gebruik gemaakt van de Google API. 

De migratie heeft geen negatieve gevolgen gehad op de hoge ranking en bezoekersaantallen
deze zijn zelfs toegenomen met bijna 85% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Portal voor dealers en gebruikers

Van Raam verkoopt hun aangepaste fietsen via een wereldwijd dealernetwerk. Dat betekent tegelijkertijd dat Van Raam zelf geen inzicht heeft in (het gedrag van) hun eindgebruikers. Daarom hebben zij vorig jaar een app gereleased. Een innovatieve Internet Of Things oplossing die via bluetooth verbinding maakt met de fiets en zo gebruikersdata verzamelt. De gebruiker heeft hier via de Van Raam app inzicht in en kan ook een set instellingen (recepten) wijzigen. De verzamelde data wordt gestuurd naar de Van Raam Intelligence Portal (VIP). De gegevens die gebruikers via de speciale Dashboard App kunnen raadplegen (statistieken, routes), worden ook inzichtelijk gemaakt in de nieuwe webportal van Van Raam, dankzij de koppeling tussen Van Raam en Kentico. 

Voor de authenticatie heeft Van Raam een eigen authenticatieserver waar de gebruikers van de app al geregistreerd staan. Het intelligente webportal is ook gekoppeld aan deze authenticatieserver zodat mensen die de app al gebruiken maar één login nodig hebben om van de verschillende applicaties gebruik te maken (single-sign-on).

SEO migratie en performance

Bij een overgang van een bestaande naar een nieuwe website komt SEO-technisch veel kijken; hoe groter de website, hoe meer risico's dat de organische vindbaarheid afneemt. De voorgaande website van Van Raam scoorde zeer goed. Aan Frontis de taak om deze opgebouwde waarde goed te migreren naar de nieuwe website. Met de juiste aandacht en samenwerking tussen online marketing specialisten van Van Raam en Frontis zijn de gevolgen tot een minimum beperkt, ook voor de taalversies die van een Top Level Domain (zoals vanraam.fr) naar Subdirectories (zoals vanraam.com/fr-fr) zijn gemigreerd. De bezoekersstromen uit Google zijn voor alle taalversies intact gebleven, waardoor de migratie geen negatieve gevolgen op de bezoekersaantallen heeft gehad. Sterker nog: het aantal gebruikers, bijvoorbeeld op de Nederlandse site, is zelfs toegenomen met bijna 85% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (oktober - januari). Ook is de conversie voor wat betreft dealers zoeken, proefritten en advies aanvragen, verbeterd dankzij de gebruiksvriendelijke en technisch optimale opzet van de website.

Een snelle website draagt direct bij aan een optimale gebruikerservaring, betere posities in Google én vergroot de kans op conversies. Daarom hebben we hard gewerkt aan korte laadtijden op alle devices. Performance monitoren we doorlopend, want met alle technologische ontwikkelingen blijft het op peil houden hiervan belangrijk.

Van Raam maakt gebruik van Kentico EMS met uitgebreide marketing (automation) functionaliteiten. Op dit moment worden er plannen gemaakt voor 2018 om van deze functionaliteiten optimaal gebruik te maken.

Wij werkten mee aan dit project
Paul
Paul
Nico
Nico
Rik
Rik
Ruben
Ruben
Sebastiaan
Sebastiaan
Kevin
Kevin
Kevin
Kevin
Joey
Joey
Wouter
Wouter