Menu
Fruitregistratiewijzer - Mobile first websiteAB Midden Nederland - Van strategie tot optimalisatie
Ubbink

Air Excellent Calculator

Voor Ubbink ontwikkelde Frontis samen met Covadis de Air Excellent Calculator, een online configurator voor ventilatiesystemen. De configurator wordt gebruikt door installateurs bij nieuwbouw of renovatie van bestaande woningen. Met behulp van deze tool kan een ventilatiesysteem samengesteld worden.

www.aeconfigurator.nl
Ubbink

Back-office

De Air Excellence kent een back- en een front-office omgeving. In de back-office worden de componenten beheerd door de leverancier: zij kunnen eigenschappen toewijzen aan elk component van het ventilatiesysteem. Denk bijvoorbeeld aan: de maximale hoeveelheid lucht dat er doorheen kan, de weerstand van een component en welke andere componenten erop aangesloten kunnen worden. De back-office is beschikbaar voor meerdere landen. De beschikbaarheid en de prijzen van de componenten worden per land bepaald.

Na samenstellen ontvang je een eindrapport
met de benodigde componenten en luchtverliezen/weerstanden per kanaal

Front-office

De front-office omgeving is zichtbaar voor de gebruiker (meestal een installateur) van de configurator. De gebruiker doorloopt verschillende stappen. Eerst worden de kamers van het gebouw, die voorzien moeten worden van een ventilatiesysteem, gedefinieerd. Vervolgens kunnen de kanalen opgebouwd worden. Doordat er geavanceerde natuurkundige eigenschappen toegekend zijn aan de componenten, kunnen alleen de componenten die passen op het eerder gekozen component geselecteerd worden.

Nadat alle stappen zijn doorlopen en het kanalensysteem is samengesteld, wordt er een eindrapport getoond. Hierin staan de benodigde componenten en luchtverliezen/weerstanden per kanaal. Daarnaast is dit rapport voorzien van een bestellijst die afgedrukt kan worden, zodat men de betreffende artikelen eenvoudig bij de bouwmarkt kan bestellen.

Ubbink
Ubbink

Verschillend per land

De lay-out en content die getoond wordt in de front-office, verschilt per land. Het verschil zit hem in de beschikbaarheid van de componenten in het betreffende land en de voor dat land geldende prijzen. De configurator is ontwikkeld in ASP.NET (C#) met SQLServer als onderliggende database. Hierbij is ook gebruik gemaakt van het Angular framework.

Wij werkten mee aan dit project
Sebastiaan
Sebastiaan
Kevin
Kevin
Marco Willemsen is adviseur
van Ubbink en vertelt
je graag meer!
Marco Willemsen