Menu
BonsenReuling - Stijlvolle responsive websiteOGU - Webshop met productconfigurator
Legamaster

Responsive website met koppeling naar productdatabase

Frontis heeft voor Legamaster, fabrikant van instrumenten voor visuele communicatie, een responsive website met uitgebreide productdatabase ontworpen op basis van een gedegen zoektermenonderzoek.

www.legamaster.com
Legamaster

Keuze Content management systeem

Omdat vanuit moederbedrijf Edding de wens was om het content management systeem TYPO3 te gebruiken, heeft Frontis haar partner BENDOO ingeschakeld. Uitgangspunt van de website was om tot een aantrekkelijke website voor Legamaster International te komen in vier talen, die centraal te beheren is binnen één CMS. Frontis heeft het gehele traject, van voorbereiding tot aan de oplevering begeleid.

Een compleet inzicht in het zoekgedrag van bezoekers
Zoektermenonderzoek vormde de basis voor een slimme websitestructuur

Slimme structuur bepalen

Het is zowel voor bezoekers als voor zoekmachines belangrijk dat een website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Frontis heeft daarom een zoektermenonderzoek in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) uitgevoerd voor Legamaster. Op deze manier wordt inzicht verkregen in het zoekgedrag van (potentiële) bezoekers om zo tot een slimme websitestructuur te komen.

Aan de hand van dit zoektermenonderzoek is een voorstel gedaan voor het hoofdmenu, de subpagina's en eventuele sub-subpagina's, indeling van de pagina's vanuit usability oogpunt en de opbouw van de URL's. Dit voorstel is verwerkt in het uiteindelijke design. Frontis heeft het designconcept omgezet naar templates geschikt voor mobiele apparaten. De werkende templates zijn vervolgens door BENDOO gekoppeld aan TYPO3.

Productinformatie op de website

Legamaster wilde haar productinformatie online aanbieden. Hiervoor is een gebruiksvriendelijk productfilter opgezet waarmee bezoekers de complete productinformatie op één plek kunnen vinden. Denk hierbij aan downloads, afbeeldingen, tekst en aanverwante producten. Deze productinformatie was al aanwezig in de vorm van een Product Information Database.

Aan BENDOO de taak om deze middels een XML-bestand te koppelen aan de website, zodat alle productinformatie eenvoudig gesynchroniseerd kan worden. Zo blijft er een centrale plek waar Legamaster haar productinformatie kan beheren.

Legamaster
Legamaster

Webteksten schrijven

Frontis heeft ook informatieve, wervende webteksten verzorgd voor alle productoverzicht- en de productdetailpagina's op basis van input van Legamaster. De pagina's 'Oplossingen' en 'Markten' zijn speciaal opgezet vanuit SEO-oogpunt. Bij deze teksten is dan ook waar mogelijk SEO Copywriting toegepast. Om de medewerkers van Legamaster op weg te helpen bij het schrijven van (SEO-)teksten, heeft Frontis een speciale workshop SEO Copywriting gegeven. Er zal ook een workshop Google Analytics volgen.

Wij werkten mee aan dit project
Paul
Paul
Ruben
Ruben
Kevin
Kevin
Sebastiaan
Sebastiaan
Kevin
Kevin
Monique
Monique