Menu
ForFarmers - Actiewebsite Proud to be a Farmer
Estinea

Toegankelijke, doelgroepgerichte website

Frontis heeft voor Estinea, een zorgorganisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente, een geheel nieuwe website gerealiseerd. De responsive website is ontworpen op basis van de visuele identiteit die in 2013 is opgezet.

www.estinea.nl
Estinea - Stijlvolle, doelgroepgerichte website

Een website met een helder doel

Estinea staat midden in de samenleving en heeft daardoor te maken met diverse groepen mensen. Mensen met een beperking en hun familie, (potentiële) werknemers en vrijwilligers, buurt, samenwerkingspartners zoals bedrijven, gemeenten en verwijzers: allemaal hebben zij hun eigen informatiebehoefte.

Estinea vindt het belangrijk dat al deze doelgroepen relevante informatie vinden op basis waarvan zij zich een goed beeld kunnen vormen van de organisatie en haar aanpak. Daarnaast wil Estinea hen stimuleren om persoonlijk contact op te nemen om zo samen te bekijken of er kansen en mogelijkheden zijn voor ondersteuning of samenwerking. De website vormt hierin een belangrijke schakel.

Van functioneel ontwerp tot grafisch ontwerp
Samen met Estinea is het functioneel ontwerp gemaakt

Van functioneel ontwerp tot grafisch ontwerp

Voorafgaand aan de designfase heeft Frontis samen met Estinea een functioneel ontwerp gemaakt om de wensen met betrekking tot de website uit te werken en af te bakenen, zodat er een duidelijk beeld onstond van de indeling van de verschillende pagina's. Na akkoord hierop is gestart met het grafisch ontwerp.

Nieuws op maat

Omdat Estinea nieuws heeft voor zeer diverse doelgroepen heeft Frontis maatwerk toegepast om het nieuws voor de diverse doelgroepspagina’s te kunnen segmenteren. Het nieuws wordt op een centrale plek onderhouden, maar Estinea kan per nieuwsbericht aangeven op welke doelgroeppagina deze getoond moet worden.

Estinea
Estinea

Koppeling met vacaturebank

Estinea maakt gebruik van het vacaturesysteem Tangram. Frontis heeft dit systeem gekoppeld aan de website, waardoor informatie vanuit het systeem in de website geladen wordt. Bezoekers blijven op deze manier binnen de website. Zij kunnen gewoon gebruik maken van de functionaliteiten van Tangram: vacatures tonen en doorzoeken, reageren op vacatures, inschrijven voor de vacaturenieuwsbrief en vacatures delen via e-mail.

Estinea: altijd in de buurt

Estinea vindt het belangrijk dat doelgroepen via een locatiezoeker de dichtstbijzijnde locatie van Estinea kunnen vinden. De verschillende soorten locaties zijn in deze locatiezoeker voorzien van een kleurenmarker, zodat deze makkelijk te onderscheiden zijn. Ook kan er gefilterd worden op type locatie.

Drempelvrijtoetsing op WCAG 2.0, niveau AA.

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Dit zijn de internationale richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent. De WCAG 2.0 richtlijnen zijn opgenomen in de Nederlandse Webrichtlijnen 2 norm, die gebruikt wordt voor Waarmerk drempelvrij.nl onderzoeken. Stichting Accessibility doet onderzoek, o.a. naar de toegankelijkheid en kwaliteit van websites. Zij hebben de website van Estinea getoetst op deze richtlijnen. Uit het onderzoek is gebleken dat de website volledig voldoet aan alle succescriteria. Op dit moment voldoet de website dus aan 38 van de 38 succescriteria.

Wil je meer weten over toegankelijke websites, kijk op www.drempelvrij.nl.

Wij werkten mee aan dit project
Lieke
Lieke
Kevin
Kevin
Ruben
Ruben
Sebastiaan
Sebastiaan