Menu
Hulkenberg - Responsive website met productmoduleFlexitec - Responsive website en SEO/SEA-advies -
Obelink

Redesign webshop

Voor de webshop van Obelink hebben we een redesign doorgevoerd, deze stond in het teken van conversieoptimalisatie en verbetering van bestaande content. 

www.obelink.nl
Flexitec
Afbeelding: Obelink detail3

Wireframes

Frontis heeft meegedacht over verbeteringen van de webshop aan de hand van wireframes. De wireframes dienden als een visueel hulpmiddel bij de doorontwikkeling van de webshop, vergelijkbaar met een bouwtekening. De focus hierbij ligt niet op de grafische aspecten, maar puur op de functionaliteit en conversie.

Obelink
Obelink
Afbeelding: obelink detail2

Betere buttons

Alle buttons zijn opnieuw ontworpen en groter gemaakt, zodat ze nog gebruiksvriendelijker zijn op een tablet. Het gebruik van de diverse toegepaste kleuren zijn kritisch bekeken. De call-to-action buttons zijn nu nog duidelijker aanwezig en zullen geen twijfel laten om de bezoeker een volgende stap te laten nemen in het aankoopproces. Naast de kleuren zijn ook de teksten van de buttons geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer conversies.

Alle aanpassingen uit het redesign zijn volledig onderbouwd
Dit alles om de conversie verder te optimaliseren

Gebruikerstesten

Bij een externe partij zijn gebruikerstesten afgenomen. In zo'n gebruikerstest wordt de webshop getest door een aantal personen uit de doelgroep van Obelink. Aan de hand van een aantal opdrachten gaat de testpersoon aan de slag. Denk hierbij aan 'Zoek een tent voor 6 personen', 'Hoe werkt retourneren?', of een geheel eigen zoekopdracht. Tijdens deze testen worden de handelingen geregistreerd met speciale 'eye-tracking' software. Hierbij worden oogbewegingen door camera's vastgelegd, zodat het kijkgedrag in kaart word gebracht. De testpersoon vertelt daarnaast hardop welke actie hij of zij maakt. Op deze manier wordt zoveel mogelijk data te verzamelt, om uiteindelijk een goede analyse te maken.

Zowel de testen op de desktop, tablet en mobiele versie van de webshop leverden verbeterpunten op, die de aankomende tijd in de webshop worden doorgevoerd of getest middels A/B-tests.

Wij werkten mee aan dit project
Remco
Remco
George
George
Ruben
Ruben
Sebastiaan
Sebastiaan