Menu
Procurius Ventures - Ontwikkeling DividendApp met responsive website -
Yoursportshop.nl

Online marketing met Product Listing Ads

Frontis is voor Yoursportshop.nl al een aantal jaren vaste partner op het gebied van online marketing. Elk jaar weten wij door middel van onder andere zoekmachine optimalisatie, Google AdWords en e-mail marketing de nieuwe omzetdoelstellingen te behalen. Dit door verder te optimaliseren en nieuwe marketingmiddelen in te zetten. Zo is Frontis gestart met Product Listing Ads en hebben wij met een Beslist Pro account meer ingezet op vergelijkingssites. En met resultaat!

www.yoursportshop.nl
Yoursportshop

Product Listing Ads (PLA)

Product Listing Ads, afgekort PLA, zijn beeldadvertenties waarmee webshops zoals Yoursportshop.nl effectiever om kunnen gaan met het AdWords-budget. Deze advertenties hebben een hoger click én conversiepercentage dan de normale tekstadvertenties. PLAs worden zoals normale tekstadvertenties getoond op basis van zoekwoorden welke zijn gekoppeld aan informatie uit een productfeed. Deze productfeed wordt geüpload via het Google Merchant Center. De productfeed moet voldoen aan de specifieke eisen van Google. 

Zo moeten bijvoorbeeld titels, omschrijvingen, prijzen, afbeelding-URL’s en landingspagina’s meegegeven worden aan de feed. Hoe beter deze informatie aansluit op het zoekgedrag van uw doelgroep, hoe groter de kans is op meer kopende bezoekers.

Voor Yoursportshop.nl liepen er al een aantal succesvolle AdWords-campagnes, maar de inzet van PLA heeft voor een extra boost gezorgd. Het conversiepercentage bij beeldadvertenties is hoog terwijl de kosten per click gemiddeld lager zijn.

Een hoog conversiepercentage bij beeldadvertenties
De inzet van PLA heeft voor een extra boost gezorgd
Yoursportshop
Yoursportshop

Beslist.nl

Beslist.nl is een grote Nederlandse vergelijkingssite met een verzameling aan zo'n 23 miljoen producten uit 9477 shops. Naast het adverteren via Product Listing Ads heeft Frontis het bestaande, gratis account van Yoursportshop.nl op Beslist.nl geüpgrade naar een Pro account. Met een Pro account kan er meer invloed uitgeoefend worden op de posities van producten op Beslist.nl. Daarmee is deze vergelijkingssite een belangrijke omzetbron geworden voor Yoursportshop.nl.

Wij werkten mee aan dit project
Kevin
Kevin
Lieke
Lieke
Tim
Tim