Menu
Hertalan - Responsive website en online marketing
Discus

Webshop voor verkoop via web én winkel

In de huidige markt is het van essentieel belang om de consument de mogelijkheid te bieden zich online te oriënteren. Frontis heeft voor Discus een webshop ontwikkeld om de online consument te bedienen en de offline verkopen via de Discus vestigingen te stimuleren. De webshop is zó ingericht dat iedere Discus-ondernemer kan deelnemen.

www.discus.nl
Discus

Producten bestellen

Bezoekers kunnen in de webshop het gewenste product bestellen en hierbij aangeven door welke (dichtstbijzijnde) Discus vestiging het product geleverd moet worden. Ook is het mogelijk om de bestelling op te halen bij een vestiging naar keuze. De dichtstbijzijnde vestiging wordt standaard geselecteerd op postcodeniveau, maar kan ook zelf geselecteerd worden. Op deze manier betrekt Discus haar leden bij de toepassing van het online kanaal. 

Online bestellen bij je eigen Discus dealer
De webshop is onderdeel van de cross channel strategie

Indeling en inhoud

De webshop is gebouwd op basis van CS-Cart en is daardoor eenvoudig te onderhouden. Het heldere hoofd- en submenu en het gebruik van aansprekende banners maken de webshop een overzichtelijk geheel. Binnen de verschillende categorieën wordt gebruik gemaakt van product filters, zodat men sneller bij het gewenste product uitkomt.

Bezoekers zien op een productdetailpagina uitgebreide informatie over het geselecteerde product, zoals samenstelling en voedingsadvies. Ook worden gerelateerde producten getoond. Als klanten inloggen hebben ze onder andere inzicht in hun bestelhistorie en kunnen zij eenvoudig herhalingsaankopen plaatsen.

Discus webshop
Discus webshop

Vervolgstappen binnen de cross channel strategie

De webshop is onderdeel van de cross channel strategie binnen de Discusorganisatie, waarbij aandacht is voor externe en interne communicatie. Zo is de ontwikkeling van een intranet voor de Discus vestigingen de volgende stap. Verder wordt de webshop nog gekoppeld aan het centrale automatiseringssysteem.

Wij werkten mee aan dit project
Paul
Paul
George
George
Ruben
Ruben
Kevin
Kevin