Menu
DRU - Nieuwe websites in KenticoWaterkracht - Website én webshop in Kentico
Beukenhorst Koffie

Sfeervolle webshop in CS-Cart

Frontis heeft voor Beukenhorst Koffie een compleet nieuwe, responsive webshop ontwikkeld waarin sfeer, beleving en gebruiksgemak perfect geïntegreerd zijn. 

www.beukenhorst.nl
Beukenhorst Koffie

Sfeer, beleving en gebruiksgemak

De Achterhoekse koffiebranderij van Beukenhorst bestaat al sinds 1784. Nog dagelijks brandt Beukenhorst de koffiebonen door middel van het traditionele trommelsysteem. Koffie staat voor sfeer. In het design voor de webshop stonden sfeer, beleving en gebruiksgemak dan ook centraal. De fotografie bij Beukenhorst en enkele klanten, benadrukt het unieke karakter en kwaliteitsimago van het bedrijf en haar producten. De beelden, die groots worden toegepast binnen de webshop, zijn zo geïmplementeerd dat dit geen nadelige invloed heeft op de performance. Het verhaal achter Beukenhorst Koffie vormt een rode draad binnen de website. Het bestel-gedeelte van de webshop is vooral functioneel en zorgt ervoor dat bezoekers eenvoudig en snel hun bestelling kunnen afronden.

Beukenhorst Koffie
Beukenhorst Koffie
Beukenhorst Koffie

Zorgvuldige basis

In de analysefase is er op basis van de beschikbare statistieken van de bestaande webshop een conversie optimalisatierapport geschreven, zodat hier in het ontwerp direct rekening mee gehouden kon worden. Na een uitgebreide zoekwoordenanalyse werd er ook een logische sitestructuur opgesteld, dat diende als het fundament voor de webshop.

Bestellen vanaf mobiele apparaten

Beukenhorst is naast klant van Frontis ook vaste leverancier van onze koffiebonen. Altijd goede koffie aan de Euroweg 5 dus! De vorige webshop van Beukenhorst Koffie was verouderd en niet geschikt voor mobiele apparaten. Een responsive webshop was dus een belangrijke vereiste. Zo kunnen wij, en alle andere klanten van Beukenhorst altijd en overal gemakkelijk koffiebonen bestellen. De webshop is wederom gebouwd in CS-Cart en voldoet aan de laatste technische standaarden.

Navigatie, beeld en tekst komen samen
waardoor de webshop sfeer en beleving uitstraalt

Veiligheid en migratie

Voor het direct en veilig afrekenen van bestellingen is er een koppeling gemaakt met een internetkasse (Rabobank Omnikassa). Ook zijn de gebruikers uit de oude webshop gemigreerd naar de nieuwe webshop zodat zij geen hinder zouden ondervinden van de overgang. De webshop is bereikbaar via een beveiligde verbinding dankzij het geïnstalleerde SSL Certificaat, iets dat steeds gebruikelijker wordt voor zowel webshops als websites. Lees meer hierover in het blog van Remco.

Continue optimalisatie

In de eerste maanden na livegang van de nieuwe webshop zijn er al mooie resultaten geboekt, diverse gestelde KPI's zijn flink verbeterd. Samen met Beukenhorst werkt Frontis intensief aan een van verdere optimalisatie van de webshop. Het is een continu proces waarin we indien nodig kunnen bijsturen om alles uit de webshop te halen. 

Wij werkten mee aan dit project
Paul
Paul
Ruben
Ruben
George
George
Sjoerd
Sjoerd
Kevin
Kevin
Sebastiaan
Sebastiaan
Marco Geurink is adviseur
van Beukenhorst Koffie en vertelt
je graag meer!
Marco Geurink