Menu
Sentimo - Webshop met gebruiksvriendelijke configurator
ATAG Verwarming

ATAG Verwarming maakt al ruim 70 jaar prijswinnende verwarmingsproducten met oog voor comfort, warmtetechniek en duurzaamheid. Zij bedienen hiermee de consumentenmarkt en de zakelijke markt.

www.atagverwarming.nl
ATAG verwarming

Uitdaging

ATAG Verwarming had een sterk verouderde website en was op zoek naar een nieuwe responsive website in meerdere talen die aansluit bij alle doelgroepen (consument, installateurs en zakelijk) die zij bedienen, waarbij de (product)informatie is afgestemd op de betreffende doelgroep. Naast een openbaar deel moest er binnen de website ook een afgeschermd gedeelte beschikbaar worden voor de 'Select Dealers'.

Om bezoekers te helpen in hun keuze voor de juiste ketel wilden zij een gebruiksvriendelijke ketelkiezer die op basis van een aantal simpele vragen advies geeft over de juiste ketel in een betreffende situatie, ook met het oog op duurzaamheid.

 

ATAG verwarming
ATAG verwarming

Oplossing

Centraal beheer van (product)informatie voor alle doelgroepen in Kentico

De website van ATAG heeft 3 ingangen gekregen: 'Consumenten', 'Installateurs' en 'Zakelijke markt'. De (product)informatie binnen deze onderdelen wordt afgestemd op de doelgroep. Het beheer van deze informatie gebeurt centraal vanuit 1 Kentico content management systeem. Ook de dealerlogin, het afgeschermde gedeelte voor 'Select Dealers' waar zij....

Productinformatie automatisch updaten

Alle productinformatie en documentatie wordt in het Kentico CMS gesynchroniseerd met het PIM-systeem van Compano dat ATAG Verwarming gebruikt. Zo kunnen zij deze informatie centraal beheren en worden wijzigingen in productdata automatisch bijgewerkt op de website. De productinformatie op de website is altijd actueel en de koppeling, die we hebben gemaakt in samenwerking met Compano, bespaart ATAG Verwarming tijd in website onderhoud. 

Azure Search integratie

Juist omdat de website zoveel informatie biedt voor verschillende doelgroepen, is het belangrijk om deze informatie makkelijk en snel vindbaar te maken om elke bezoeker zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Daarom wordt op de productpagina's filtering toegepast om resultaten te kunnen verfijnen. Binnen deze filters is Azure Search geïntegreerd: een snelle SaaS-cloudoplossing (Search-as-a-Service) van Microsoft, die ontwikkelaars API’s en hulpprogramma’s biedt waarmee je een uitgebreide zoekervaring kunt toevoegen aan web-, mobiele en bedrijfstoepassingen. 

Comfortkiezer

De vorige website maakte gebruik van een Comfortkiezer, die advies geeft over de juiste verwarmingsoplossing voor een specifieke situatie. Aan ons de uitdaging om deze aan te passen aan de nieuwe situatie en qua gebruiksvriendelijkheid verder te optimaliseren. Deze nieuwe Comfortkiezer maakt ook gebruik van de data die wordt gesynchroniseerd vanuit het Compano PIM-systeem. Op basis van een aantal simpele vragen krijg de klant advies voor een ketel, inclusief een goedkoper en duurzamer alternatief. Binnen de Comfortkiezer is Vue.JS toegepast om dit proces soepel en snel te laten verlopen.

Garantiekaartregistratie gekoppeld met Eniac

Bij iedere ketel van ATAG Verwarming wordt een garantiekaart meegeleverd die de klant garantie geeft op de ketel. Een installateur kan deze garantiekaart eenvoudig online registreren. Doordat er een realtime koppeling is gemaakt met het Eniac-systeem van ATAG Verwarming, herkent de online tool aan de hand van het productienummer direct de betreffende ketel. De installateur hoeft dan alleen het fysieke adres van de klant én de installatiedatum nog toe te voegen en kan de registratie op deze manier eenvoudig voltooien.

Alles bij de hand

Naast productinformatie en de ketelkiezer, vinden consumenten op de website ook eenvoudig een ATAG Dealer in de buurt vinden via de Dealerzoeker. Ook de documentatie bij de ketels van ATAG Verwarming kunnen consumenten online downloaden of aanvragen per post. 

Resultaten

Deze nieuwe website van ATAG Verwarming is gelanceerd op 21 februari 2018. In de eerste maanden na livegang zagen we direct een stijging van het aantal sessies en ook de verschillende services binnen de website worden goed gebruikt. Zie hier de eerste cijfers:

Wij werkten mee aan dit project
Lieke
Lieke
Nico
Nico
Ruben
Ruben
Merijn
Merijn
Kevin
Kevin
Kevin
Kevin
Sebastiaan
Sebastiaan