Case: De Twee Bruggen

Meer conversies door inzet van predictive marketing

De Twee Bruggen is een 5-sterren vakantiepark in Winterswijk met luxe accommodaties, ruime kampeerplekken en uitstekende faciliteiten. Door de website te koppelen aan een predictive marketing platform, hebben we op basis van website data én externe data 360 graden klantprofielen opgebouwd.

Kenmerken

  • Werkt samen met Frontis sinds 2008 
  • Actief in de recreatiebranche
  • Gestart in 2017
  • Voor vakantiegangers en dagjesmensen

Uitdaging

Frontis werkt al jaren samen met De Twee Bruggen. Begin 2017 ontwikkelden we een nieuwe huisstijl en lanceerden we de huidige website met boekingsstraat. In de zomer van 2017 zijn we gestart met een pilot om bezoekers een meer gepersonaliseerde beleving te bieden door interne en externe datastromen samen te brengen met als doel het conversiepercentage te verhogen. 

Oplossing

Binnen het AI-platform wordt data omgezet in marketing-acties, waarmee de bezoeker wordt getriggerd. Wij leveren de content, en via het slimme, zelflerende algoritme van het platform wordt de juiste content geserveerd op het juiste moment. Met data uit de verschillende interne en externe kanalen voorspelt het platform voor elke situatie welke content het beste werkt. Zo hebben we per doelgroep bepaalde 'widgets' samengesteld qua tekst en afbeeldingen, deze 'poppen' op na bepaalde acties die een bezoeker op de website doet. Hierbij segmenteren we op interessegebied. Bijvoorbeeld:..

Resultaat

De pilot (3 maanden) leverde al mooie resultaten op. We zijn daarna continu blijven optimaliseren. De uitingen worden aan 50% van de bezoekers getoond, elke groep heeft een eigen segment in Google Analytics. Hierdoor kunnen we eenvoudig de prestaties van beide groepen zien en onderling met elkaar vergelijken. Met deze insights kunnen we de inzet van predictive marketing/artificial intelligence doorlopend optimaliseren. Na een jaar zijn dit de resultaten:

62%

meer brochure aanvragen

71%

meer nieuwsbriefinschrijvingen

10%

meer boekingen

Ben je benieuwd hoe kunstmatige intelligentie voor jou kan werken?

Hoi, ik ben
en ik wil graag dat jullie experts meedenken!

Start een project