Case: ATAG Benelux

Gemotiveerde medewerkers dankzij Mood Indicator

ATAG Benelux is een toonaangevende leverancier van keukenapparatuur en consumentenelectronica. Het Nederlandse bedrijf verkoopt keukenapparatuur onder de merken ATAG, Pelgrim en ETNA.

Kenmerken

  • Werkt samen met Frontis sinds 2008
  • Actief in de industrie
  • Mood indicator gelanceerd in 2021
  • Voor medewerkers

Uitdaging

Blije medewerkers betekent blije klanten! Met ruim 600 medewerkers in Nederland, België en Luxemburg is het voor ATAG natuurlijk lastig te peilen of medewerkers tevreden zijn en plezier hebben in hun werk. Hoe krijgen zij op een laagdrempelige manier inzicht in hoe medewerkers 'in de wedstrijd' staan? 

Oplossing

In samenwerking met ATAG ontwikkelde Frontis de ATAG Mood Indicator; een medewerkersomgeving waarmee medewerkers elke week één of meerdere stellingen (moodvragen) beantwoorden. Dat kan op organisatieniveau, maar ook op afdelingsniveau.

Voor medewerkers

Stel, je werkt bij ATAG op de afdeling 'Marketing'. Elke vrijdag beantwoord je via de Mood Indicator in ieder geval een organisatiestelling (moodvraag). Ook kan het zijn dat er daarna nog een afdelingsstelling voor je klaarstaat. Deze gaat in jouw geval over een specifiek thema binnen de afdeling 'Marketing'. Bij de stelling kun je ook extra feedback meegeven als dit relevant is.  

Na het beantwoorden van de stelling(en) kun je zien hoe jouw afdeling heeft gereageerd op de stelling (anoniem). De resultaten van stellingen op organisatieniveau kun je in het overzicht direct vergelijken met de resultaten ATAG-breed.

Voor managers

Jij als onderdeel van de afdeling 'Marketing' kunt dus resultaten inzien en vergelijken. Jouw manager van de organisatie eenheid X (waar Marketing onder valt) kan resultaten filteren op periode en thema (bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, collega's en beloning) voor de betreffende afdelingen waar hij/zij aangekoppeld is. Hiermee kan deze gebruiker scores, periodes en de resultaten ATAG-breed snel en overzichtelijk naast elkaar leggen. Op basis van deze scores wordt een grafiek gegenereerd om de voortgang tussen verschillende afdelingen visueel te maken. 

Resultaat

De Mood Indicator voorziet gebruikers op verschillende niveaus binnen de ATAG-organigram direct van overzichtelijke resultaten, inzicht in voortgang en diverse vergelijkingsopties tussen kostenplaatsen en organisatorische eenheden. 

Voor medewerkers is het een kleine moeite om de stelling(en) te beantwoorden (nog geen minuut werk!) en voor ATAG is er op deze manier continu focus voor interne thema's die aandacht nodig hebben. Door hier weer op te acteren vergroten zij het werkplezier voor hun medewerkers. Win-win!

15%

stijging medewerkers-tevredenheid

12%

minder verloop

100%

optimalisatie van interne processen

Ben je ook op zoek naar zo'n handige omgeving op maat?

Hoi, ik ben
en ik wil graag dat jullie experts meedenken!

Start een project