Menu

Laat bewegende beelden voor je spreken met een explanimation

Geblogd door: Sebastiaan Hemink
vrijdag 13 december 2013
Thema: Design
Sebastiaan Hemink
Afbeelding: explanimation

Laat bewegende beelden voor je spreken met een explanimation

⌚ Leestijd: 2 minuten

Op online vlak loopt Amerika nog altijd veel voorop. Zo worden daar regelmatig explanimations ingezet om een merk, product, dienst of bedrijf op een speelse wijze uit te beelden. Ook in Nederland beginnen explanimations of animatievideo's een ware trend te worden. En dat onder andere door het jonge bedrijf Animotus, die goed op deze trend inspeelt.

 

Wat zijn explanimations?

Een explanimation is een animatievideo waarin een boodschap zo effectief mogelijk wordt gecommuniceerd door middel van tekst, beeld en geluid. Explanimations bieden uitkomst bij ingewikkelde boodschappen die je met tekst moeilijk kunt overbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van een filmpje met animatiefiguren op een grappige en leuke wijze laten zien waar jouw bedrijf voor staat en wat jullie visie is.

 

Waarom explanimations?

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, een video zegt meer dan duizend woorden. Het is niet voor niets dat video- en image-based content steeds populairder wordt, zoals wij beschreven in ons laatste blog over de trends van 2014. Want, in een video van een minuut kunnen we zoveel meer vertellen dan met een lange tekst. Je bereikt de doelgroep dus met een animatievideo precies zoals jij dat wilt. Het is een perfecte manier om in een korte tijd veel interesse te wekken of mensen iets te laten denken.

Zie hier hoe Animotus met een explanimation demonstreert hoe animatievideo's werken:

Wie is Animotus?

Animotus is een van de eerste bedrijven in Nederland dat zich volledig focust op het ontwikkelen van explanimations. Het jonge bedrijf wordt geleid door de broers Daan en Tim Viergever. Animotus creëert en maakt explanimations voor bedrijven, waarbij ze verschillende stijlen hanteren, bijvoorbeeld:

Wat doet Frontis?

Frontis realiseert samen met Animotus animatievideo’s op maat, bijvoorbeeld voor de lancering van een nieuwe website of een toelichting van een specifieke dienst. De mogelijkheden zijn oneindig!  De animatievideo’s worden geschetst via Animotus door tekenaars uit het internationale netwerk van Animotus. De content voor de video en het scripten ervan regelt Frontis in overleg met Animotus.