Menu

Terugblik: Frontis iDay 2012

Geblogd door: Monique Rooks
dinsdag 16 oktober 2012
Thema: Frontis
Monique Rooks
Frontis iDay 2012

Terugblik: Frontis iDay 2012

Op donderdag 11 oktober hield Frontis het jaarlijkse evenement 'iDay'. Tijdens deze dag bracht Frontis haar klanten op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van design, techniek en marketing.

De dag bestond uit twee gelijke dagdelen die begonnen met een algemene presentatie met inspirerende trends en ontwikkelingen. 
Bekijk hier een deel van deze presentatie (PDF)

Na de presentatie brachten we de trend 'Gamification' in de praktijk met ‘iGame’. Bezoekers volgden een interactieve route door het Frontis-pand. Bij de verschillende standjes die langs deze route stonden opgesteld kwamen allerlei onderwerpen uit ons vakgebied aan bod, zoals geïntegreerde marketing, responsive webdesign, mobiele app, webmarketing en e-commerce. Bij elk onderdeel konden bezoekers punten verdienen door een vraag over dit onderwerp te beantwoorden. Via hun smartphone of tablet computer registreerden zij hun antwoorden in een online scoreformulier.

Na iGame volgde merkstrateeg Martin de Munnik, die de bezoekers meenam in de wereld van neuromarketing. Neuromarketing is een techniek die onderzoekt hoe de hersenen reageren op stimuli, zoals commercials, verpakkingen en advertenties. Martin vertelde in zijn lezing onder andere over hoe een aankoopbeslissing in het menselijk brein tot stand komt en welke factoren hierbij belangrijk zijn. De winnaars van de iGame ontvingen zijn boek 'De Koopknop'. Binnenkort zullen we een uitgebreid artikel over neuromarketing en een compilatie van zijn lezing tijdens Frontis iDay 2012 plaatsen op dit blog.

Bekijk ook een selectie sfeerbeelden van iDay 2012 op onze Facebook-pagina

Op zaterdag 13 oktober werd een compilatie van deze inspirerende dag met trends en ontwikkelingen uitgezonden in het programma ‘Business Update’ op Focuz TV. Bekijk de video 'Compilatie Frontis iDay in Business Update op Focuz TV' op YouTube

Compilatie Frontis iDay op Focuz TV