Zoeken
  • Home
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Onze klanten
  • Blog
  • Contact

Drempelvrije website

Syntus ‘Reiziger aan het stuur’

Frontis heeft voor Syntus de website reizigeraanhetstuur.nl drempelvrij gemaakt. Dit betekent dat de website toegankelijk is voor alle bezoekers, bijvoorbeeld voor bezoekers met een visuele of verstandelijke beperking, maar ook mensen met kleurenblindheid of dyslexie en senioren.

Om aan het Waarmerk drempelvrij.nl te voldoen moest de website voldoen aan 16 ‘ijkpunten’. Dit zijn de minimale eisen van toegankelijkheid. Één van deze ‘ijkpunten’ is bijvoorbeeld de schaalbaarheid van lettergrootte, zodat de bezoeker de tekst op de website kan vergroten of verkleinen.

Verder worden niet-tekstuele elementen zoals afbeeldingen, door middel van een alternatieve tekst beschreven. Zo weten mensen die de afbeelding niet of slecht kunnen zien toch waar de afbeelding over gaat.

Het project ‘Reiziger aan het stuur’ is een manier om het gebruiksgemak en bereikbaarheid van het openbaar vervoer te verbeteren. Reizigers kunnen hun wens met betrekking tot openbaar vervoer in hun regio insturen. Uiteindelijk wordt één van deze wensen als proef gerealiseerd. Is deze proefperiode succesvol, dan wordt de verbeterwens opgenomen in de dienstverlening van Syntus.

 

De website moest voldoen aan 16 ijkpuntenBezoekers kunnen de tekst vergroten of verkleinenEen drempelvrije website vergroot de toegankelijkheid

De website moest voldoen aan 16 ijkpunten

Bezoekers kunnen de tekst vergroten of verkleinen

Een drempelvrije website vergroot de toegankelijkheid